BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Jumaat, 29 April 2011

Upsi part 3

Sem 4 aku telah ditendang dari hostel..ok aku tak kisah..so bermula la aku sebagai penyewa di No. 21 Taman Bernam..1 sem..pastu owner mintak pindah..pindah la kami semua ke no 23 lak…angkut barang malam tahun baru…time tu dengan bunyi bunga api lawak-lawak..penghuni silih berganti…tapi yang tinggal adalah:


AKU DAN KAK DILA


Aku- Cik Asmawati


 Adila Shuhada a.k.a Kak Dila


Mula-mula kami tinggal di bilik Kak Husna sekarang..pastu pindah bilik kecik ckit sebab ada budak lain nak masuk…aku dengan Kak Dila ok ja kami 2..rapat..kadang-kadang kami wat keja sendiri..masing-masing diam je..(aku la selalu gtu..cakap-cakap gtu je-sori ye..sya mmg gnie bila wat keja.khusyuk ckit…) kadang sembang smpai tak ingat dunia..tambah-tambah bab mengata orang…Roomate aku selama 3 tahun...TAHNIAH !

ECAH(bakal roommate time praktikum nanti), DEELA DAUD, DILA HARIS


Masa aku tinggal di umah sewa baru kenal dengan semua…Ecah aku kenal sebab muka macam Cina sikit..Rupanya dulu dia ingat aku garang sebab aku cakap kuat..sori aku mmg gnie..hahaha..sekarang tak dah kan..Deela Daud dulu aku ingat budak Pendidikan Islam..Siap cuit Ira g bisik-bisik Tanya dia..la….rupanya budak k.h…Dila haris hidup dengan lap top dia..dia leh duduk dalam bilik tanpa kluar dari bilik..ingatkan takde rupanya ada..insomnia punya orang..macam burng hantu..malam berjaga..siang mengantuk…hahaha,betul ke ayat aku nie…


KAK HUSNA DAN SURAYA



Dua –dua baik..Dua-dua leh masuk kepala dengan kami semua..walaupun kos lain..Kak Husna (Pendidikan Islam) dan Su (Sejarah) tapi semua ok..Kak Husna punya baju tersangatla banyak…tak tau camana dia nak angkut semua baju dia…memang banyak koleksi baju la..hahah…lagi satu dia kalau mandi amatla lama…kena ketuk Tanya..(Kak Husna ..lambat lagi ke? Tak tak..nak habis dah…) sebenarnya nak habis dia tu bagi asma lama lagi Kak Husna..hahahahah…..tapi tak pa tak kisah…saya ok..tak sentap pun..su orangnya lembut…banding dengan aku cakap macam nak makan orang…hahahah

INANG DAN IHA




Dua-dua budak Sabah..Inang dah lama aku kenal since sem 1 sebab kami pernah jadi roommate..Iha budak yang bijak…suka berfikir..aku kalau tak dapat keputusan baik aku tido je..dia tak mesti cari jawapan sampai jumpa…hahahah..inang lak blogger jugak minah nie..dia jenis tak kisah..masuk ja dengan semua orang..jenis wat keja sendiri…study semua sorang-sorang..macam aku gak suka study sorang-sorang sebab aku nie slow sikit nak faham semua benda…

IRA DAN NIDA




Ira seorang yang brutal…kasar skit orangnya..sama mcm aku..dia dengan aku sama ja cakap kuat..kalau kena maki dengan dia biasa la..(nak kawin dah dia)..dulu tak rapat pun..tapi sejak tanggal serumah rapat la..selalunya aku,dia dengan kak dila bersama ke mana saja hatta ke kedai..hahahah…Nida lemah lembut orangnya..Best Student dekat cnie…dalam rumah nie ad 3 orang bdk lmbut bagi aku..su,Iha dgn Nida..yang lain brutal…hahahah

GEE


Budak baru dlam rumah nie..sebelum nie tggal kat hostel..lepas tu kena buang hostel..so kami bagi dia tggal dgn kami..lgipun blk bawah kosong..dia kalau cakap tak dak sapa leh potong..memang penghibur hati kami….yang tak ramah pn akan jadi ramah bila bercakap dengan dia..

Best tinggal dengan korang semua..walaupun sekejap..banyak kenangan kita..walaupun mula-mula masing-masing wat keja sendiri… tapi lama-lama kita dah jadi NGAM jugak kan…Yang tinggal di Semenanjung boleh la jumpa jugak kalau lalu di situ..tapi yang di Sabah ni tak taula…ada jodoh jumpa la kita…aku nak sangat 10 tahun g kita wat reunion jumpa balik..bawak family masing-masing (kawin dah kot masing-masing)…sedih la plak part nie..tadi masa Ecah balik aku sedih ja..tapi tak mau la tunjuk sangat…nanti masing-masing bawak haluan sendiri dah..ada masalah pun susah nak kongsi sama-sama..kawan-kawan baru nanti belum tentu macam kawan-kawan sekarang kan…jadi cikgu yang baik..memang kita dah dilahirkan sebagai seorang GURU..hidup perlu diteruskan..memang ni putaran Roda Kehidupan..yang bertemu mesti akan berpisahkan..


Aku mintak maaf dekat semua Geng No 23 Taman Bernam kalau ada terkasar bahasa…aku nie lazer..aku mengaku wei..hehehe..kalau ad terambil sambal ke, ayam ke, kicap ke ,sos ke..apa-apa je la..halalkan tau..aku syang dekat hampa semua…Terima Kasih bantu aku selama nie….Kita kena terima perpisahan nie..redhakan la..adat kehidupan…ada jodoh… kita akan bertemu so bertemula kita nanti..Jaga diri baik-baik semua…jadi manusia yang solehah..Aku doakan semua akan menemui kebahagiaan dunia dan akhirat..jauhkan kita semua dari segala masalah..Insyaallah..Amin…AKU SAYANG KORANG SEMUA L

UPSI PART 2

Banyak benda bukan-bukan aku buat kat sini..antaranya melukis..benda yang paling aku benci dalam hidup aku..ya MELUKIS!!! Tapi di sini kena melukis..dapat lecture Pn Salwa..jangan harap leh lepaskan diri…perlahan-lahan belajar..ada yang aku tekap ada yang aku lukis..menjahit pun sama..nasib baik aku ada gak asas dalam menjahit..so boleh la cikit-cikit..lepas tu aku kena jadi Interior Design..Time ni aku potong board sampai luka-luka tangan aku..3 hari darah tak nak berhenti..hati-hati ye menggunakan pisau..lepas tu Graphic Designer..yang nie paling hebat..salah satu subjek yang paling aku komited buat..memang bersungguh tahap 7 petala langit 7 petala bumi la…aku lukis..aku taip..aku design..huh..memang penat…tak tido tiap malam Selasa biasa la tu..dan malam Rabu selalu ponteng lab jahit (sebab aku habis kelas Tanda terus tertido..sedar-sedar dah 2 pagi..camana nak g kelas? Cer cite cer cite)


Tengok budak sem nie tak teruk sangat macam kami..jeles gak aku tengok..xpela pengalaman kami nak merasa dapat keja gitu..takpe saya ok..baikk punyeee (nada Zifi)…aku paling suka subjek memasak..suke sangat-sangat…sebab aku suka masak..banyak yang aku belajar kat sini aku g buat kat rumah pula..ok wat amk Kemahiran Hidup kan..bagus untuk bakal-bakal isteri ye…pandai jahit..pandai berkebun..pandai masak..serba serbi boleh kan kan….



Ni subjek Pengantar Etika..Baru perasan aku 1 group dengan Dila Haris


Fesyen lanjutan -Plaka


Ni Kolaj- ada rupa motor tak??


Muzik Tradisonal 2


Ake men gamelan -nama alat Gambang


Jahit 2- ni blaus aku..lawak


 Katering- time jadi SOD


Kebun



 Landskap


 Masak 1

Nie la antara subjek-subjek yang aku amik dlu-dlu.. :-) 

UPSI PART 1

Pertama kali datang UPSI terpinga-pinga gak….hbih exam di Politeknik terus dtang sini..dari suka mengira-ngira..kalkulator di tangan terus x guna langsung… Ijazah Pendidikan Kemahiran Hidup…hmm itu la kos yang aku amk di UPSI…aku bertolak awal sehari..tido umah abg aku dekat Rawang…Smpai KHAR naik lift nak g bilik..aku ingt g..dlm lift tux de smpai leh tumpang  smua family aku..masa g daftar 2 buah keta g..1 sticker bagi dkt abg no 2..abg no 1 g brlakon dpn AJK yang jga tu..’dik..xtau la..kami x dapt pun sticker keta tu..huh abg aku memang hebat berlakon’ skali ckp ja trus dpt sticker…

First time smpai…tmpat ap nie??? Truk gile…hutan..kampung….apa pun tak dak…bleh hidup ke nie… (tpi ok je lma-lama..) tp abg aku ckp dtg cnie rugi x g satu tmpat tu..Guess what? Kdai mkan yg jual aym kampong tu…seumur hdup aku prtma kali aku smpai kedai yang pelanggan tunggu sebelum smua org serbu masuk bla pintu di buka..hebat kan? Yang dtng bukan calang-calang orang pensyarah, naik Mercedes…Honda…bila aku mkn..kurus gile aym…x sedap pun..xtau apa yang sedap..bukan selera aku..tp spnjang 3 tahun setengah mmg kdai tu msh jadi tumpuan….


Nie la contoh lauk yang aku makan..harga boleh tahan..kari dia..hmm ntah la..bukan selera aku kot..orang lain cakap sedap..aku ckap tak sedap..hahahaha

Hari-hari aku nangis..aku mengaku aku menangis..3 bulan pertama sangat teruk di sini..jasad je kt sini fikiran dkt lain…telefon mak nangis ja..truk btul aku..tiap minggu blk umah abg aku dkt Rawang..kawan tak berapa ramai..aku ingat g masa tu aku selalu ke kelas dengan Husna dan Sha..dekat hujung sem aku dh mula rapat dengan Pija, Nor, Hema  dan housemate aku..Aku ni lambat skit msuk dgn org…lmbat sgat..mkn masa la….so spa x kenal aku nsib la…Roomate pertama aku Inang..Pastu Kak Dila sampai sekarang….
Inang..mula-mula senyap je minah nie..tanya sepatah..sepatah jawab..macam hampeh tipu aku cakap Khalid sepupu dia..huh Tipah Tertipu! Last-last  tunang dah..hahaha..tpi lama-lama ok ja…dia lmbat masuk gak dengan orang macam aku la..senyap….

Housemate aku time tu…

Inang
Kak Dila
Eyja
Zuraini atau Zuera
Amani Farhana

Ni gambar yang aku amik dari bilik aku..masa nie sem 3 kot..kalau tak silap la...


Yang ni masa sem 2..aku g jalan-jalan pusing KAB dengan Zuera dan Yahya

Yang ni Sem 2..kami bersiap-siap nak g Kg Pantos..Kg orang Asli...hohoho pengalaman nie pengalaman....

Ni la..Kampung Pantos..Siang nampak harmoni je..malam sangat menakutkan....



Selasa, 26 April 2011

Krek krek krek

Kenapa dengan 'krek krek'..itu adalah bunyi dalam telinga nie...dh 2 mggu berbunyi mcm nie..xtau la apa bnda dlm nie..slalunya berbunyi pagi2 or time nak tido..nak kta semut tak sakit lak...lpas tu kdg-kdg sblh telinga nie dgr mcm x jelas je...pasal ad bnda yang tutup gegendang telinga...aiyoooo....apkah bnda ini? serangga? bendasing? ap? apa? masih mncari2 jawapan..nk g jmpa dktor tp takut...hahahaha..."krek krek" tgok tu msh brbunyi2 lagi skrg nie..mmg time dia berbunyi skrg...

Selasa, 12 April 2011

MOOD

MOOD


A girl wont cry easily,

Except in front of the person who she love the most, 


she becomes weak.

A girl wont cry easily, only when she love you the


 most, she put down her ego.

Guys, if a girl cries bcoz of you, please hold her hands 


firmly, she’s the one who would stay with you for the


 rest of your life.

Guys, if a girl cries bcoz of you, please don`t give her


 up, maybe bcoz of your decision, you ruin her life.

When she cries rite infront of you,

When she cries bcoz of you,


Look into her eyes,


Can u see n feel the pain n hurt she’s feeling?


Think.


Which other girl have cried wif pure sincerity,


In front of you,


And bcoz of you?


She cries not because she is weak,

She cries not bcoz she wan sympathy or pity,


She cries,


Because crying silently is no longer possible,


the pain,hurt,n agony have become too big a


burden to be kept inside.


Guys,


Think about it,


If a girl cries her heart out to you,


And all because of you,


Its time to look back on wat u have done,


Only you will know the answer to it.


Do consider it,


Coz one day,


It may be too late for regrets,


It may be too late to say “im sorry”.


To my friends…


Ponder this message seriously.


Don`t do this to a girl,


You may regret for the rest of your life.


Maybe in your life, she’s the only one that love YOU 


the most.


Remember this lesson..



Rabu, 6 April 2011

TREATMENT!!

Pertama thanks to my mom sebab support aku g treatment muka nie..tp pnjam nie..nanti keja aku kena byar blk da..adesh...aku strt wat treatmen bulan 11 tahun lpas..sekrg bulan 4..kiranya dah bulan ke 6..aku g pkar kulit..xtau dh nak wat ap..tp bila tgok my nephew muka dh licin jeles gak..so aku pn g la..bnyk dugaan weh..dari mula2 kulit kusam je..so proses prtama dia kuarkan jrawat aku..pastu dia peeling..(paling dsyt time nie), lpas tu mmg truk la..g mna org tnya.. sebulan lbh aku dok di umah..menyorok..org ajk g mna pn aku x mau..org dtg aku x kuar..trperap dlm blk ja..mmg tnsyen la..aku mcm monster..bgun pg belek muka..tp skrg alhmdulillah mkn ok..ok sgt..aku puas hati dgn doktor nie..biar hbs beribu...mak aku ckp muka aku kna repair..so aku pn repair la..ubat dia just ubat mkn 2 jns dgn krim siang n mlm dan sabun..itu je..


msa mula2 pakai muka aku gtal sgt after cuci muka..merah..pastu aku amk tuala brsih rendam dgn air suam ltk dkt muka..sebab nak hlangkan gtal..tnsyen sgt..rndah dri smua la..berbelas tahun aku mrana dgn jrawat nie...aku hrap Allah bantu aku..muka nak mengubah segalanya aku cuma nak mencerahkan tmpat yg spatutnya cerah...sape yang muka dh cntk tu brsyukur la..x yh repair2 mcm aku nie..buang duit banyak sgt..produk tu produk nie...bila ingt blk ngeri rsanya...


nak letak gambar ..tp tkut ad yg x lalu mkn masa muka aku tgh truk..even aku yg tgok skrg pn rsa x prcya mcm nie dlu..aku brsyukur sgt ya Allah...memang nie smua ujian utk aku....

Selasa, 29 Mac 2011

Jackie Chan dah Meninggal

Betul ke? macam x percaya je kan..katanya meninggal sebab sakit jantung..hmm minat sangat dekat dia..filem dia bleh dikatakan semua saya tengok..dari dlu sampai sekarang...so sad...kalau betullah... tapi ada yang cakap palsu je berita nie..dia tengah ada di Korea dengan selamatnya...ntah xtau la...tunggu paper esok nak tau kesahihannya..buat masa skrg masih 50-50...


Sabtu, 26 Mac 2011

KABEL BAWAH LAUT...

Telekom Malaysia (TM) kini mengumumkan yang mana para pengguna internet di Malaysia mungkin menghadapi sedikit masalah pelayaran ekoran daripada beberapa kabel yang menghadapi masalah akibat tsunami yang melanda Jepun .

Antara kabel yang menghadapi masalah adalah termasuk Japan-US Cable Network (JUCN) dan juga Asia Pasific Cable Network 2 (APCN2) yang mana menghubungkan Malaysia kepada Amerika Syarikat dan juga Hong Kong.

Akibatnya, para pengguna yang melayari laman-laman web yang dihoskan di Amerika Syarikat, Eropah dan juga Asia Utara mungkin menghadapi sedikit masalah, termasuk masa pelayaran yang lambat, dan kesusahan untuk mengaksesnya.

Walaubagaimanapun, langkah-langkah awal telah diambil untuk mengelakkan masalah tersebut, dan makluman terkini berkenaan proses pembaik-pulihan akan diumumkan TM dari semasa ke semasa... aku baru ja tau..agk ktggalan aku nie...disebabkan nak smpai ke U.s kena mlalui Jepun..so 8 kabel kita dh rosak..kena ganti lain..so nak smpai ke U.S kena melalui India terus ke U.S..jalan jauh la ckit sebab kena brkongsi dgn rgkaian sana..actually antara kabel bawah laut dengan satelit rupanya kabel bawah tanah/laut lebih laju...Kabel bawah laut itu akan menghantarkan data hingga sebesar 5,12 terabit per detik.






Perkhidmatan internet  mengalami sedikit gangguan teknikal akibat kerosakan sirkit kabel dasar laut yang mana menghubungkan Malaysia dengan Amerika Syarikat, yang mana terletak di Lantau, China, menyebabkan sambungan internet menjadi perlahan.
Walaubagaimanapun, para pengguna hanya akan mengalami masalah sekiranya anda melayari laman web yang dihoskan di Hong Kong ataupun Amerika Syarikat sahaja. Namun begitu, TM telah mengambil langkah awal dengan mengalihkan kepada sambungan alternatif bagi mengurangkan kesesakan dan masalah pelayaran laman web.
Buat masa ini, dikatakan kerja membaik-pulih sudah pun dilakukan, namun sekiranya para pengguna memerlukan maklumat tambahan berkaitan dengannya, boleh menghubungi TM secara terus melalui talian 100.
Balik kg?? Hmm aku blk kg? hmm memg pun..awl2 pagi aku dh kuar rumah dah...tgahari dh smpai...knapa balik? ad hal penting cikit? penting ka jgak kan...esoknya pegi jmpa dktor rawatan kulit aku....tggu dkt sejam pnya ala lma..ramai skit pesakit botox..aku lak pesakit jerawat..bila g jumpa..ja...
 " hello...how are you?...."
" good doc...".
"macam mana muka..hmm muka dah cantik tp bibr u tak cantik... xpe kita tukar ubat bg kuat ckit"...
 mulut aku kering plus mengelupas plus luka sbb effect ubat dia yg kuat tu...so far aku puas hati dgn doktor nie..wlaupun mkn masa... 2 bulan sengsara ya amat...menangis ja dlm blik..kemurungan thp mlampau...bulan pertama dia kuarkan jrawat aku bnyak2..bulan kedua dia picit jerawat aku smpai luka2..bulan ketiga proses pemulihan sedikit demi sedikit..dh 6 bulan aku amk..sofar dh 2K lebih aku hbs..kcian mak aku kena repair muka aku..nanti kna byr blik..sbb aku hutang mak aku...huhuhu   dulu... nak tnjuk..tp tkut org geli lak tgok muka aku..nti la bila aku berkeyakinan k..heh

Khamis, 24 Mac 2011

Kadang-kadang terfikir betul ke keputusan yg kita buat?keputusan yang terbaik utk kita dan org lain...mst susah nak lupa..mst teringat..walaupun kita cuba yang terbaik utk lupa kisah lampau..tp msh ingat lagi..macamna nak buat nie..takut sngat skrang nie...terlalu takut..macam mana nak buat? ishtikarah? berdoa mtk ptunjuk....kdg2 terpikir apa la dosa aku smpai di uji cmnie kan..kcian dkt dri sndri..tp mgkn nie dugaan kecik dr Allah..nie pn tak trtanggung rasanya..aku msh keliru...masih..masih..masih.....sapa kita nak lawan tkdir..Allah lbh tahu segalanya....

aku yang keliru....





Isnin, 21 Mac 2011

Sharing is Caring..Caring is Loving

Betul tak

............

terpulang la dkt niat masing-masing....

..............

.......................

...........................


Khamis, 17 Mac 2011

AKU NAK KURUS

Gila...memang gila..penimbang aku dh rosak..kejap g tu kejp g nie..ad skali aku tmbng brat aku 45kg..x ke pelik???nak pgsan aku..mula2 nk mlmpat aku sbb gmbra..pastu kmbli ke alam nyata,,huh X LOGIK LANGSUNG ASMAWATI!..so aku tak tau brat aku brapa skrg..snguh x tipu...peace.... aku rasa mcm nak puasa sebulan tnpa henti je..bleh x gtu???smbil tu gntikan puasa dlu-dlu...(dlu kcik2 kan menipu ja bnyaknya) mak tnya puasa x..kepala angguk je puasa..pdhl curi-curi minum air dlm blk air..ops! kantoi..ap slhnya aku qada..ni cdngan dlm kpala otak aku skrg la..xtau lagi..cuba dlu..kang x jdi malu lak..mana nak sorok muka... aku pling benci bhagian lengan aku! sngt benci!..kalau leh kerat2 mcm dging lembu kt psar..aku hiris dh pastu timbang then jual pkai kilo..sapa nak ???aku leh jual scara online...huhuhu...hmm mst best kan..itu la dlu x sdar dri..kan dh jd gnie..nyesal lak...aku prlu krus..x kira ap nk jdi..sja ckp dlm nie..konon ikrar dpn kwn2..kalau x wat gak mmg malu...huhuhu aku nk strt atkins hri nie...jgn ganggu aku dgn mknan korng yg sdp2 tu...



Selasa, 15 Mac 2011

Anniversary....

Dh 5 tahun kami dua...as a couple...bnyk dugaan..ringan berat smua ad..sya hrap awk brsabar dan kuat-sekuat kuatnya... i really appreciate everything...wlpun ad yg tak pham kita dua..biarla...asalkan kita dua tau benda yg sebenar...Hepi Anniversary Awak.... (p/s" busy ckit mggu nie..tp sya x lupa la..dh wish dh tepat 12 tgh mlm hri tu..)


Budak-budak yg lahir pd thn 70/80/90an mesti ingat masa skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual buku
cerita.
ari ni bg list, esok mintak duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.

salesman susu pon camtu gak.


- kat library, budak2 mmg baca buku tp
just tengok gamba je.
bile ade program
Nilam, sebok semua nak pinjam buku.


- RMT kat skola mkn x best, tp yg
berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn
blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.


- main lwn pemadam, syg nak guna utk
padam.
padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm
ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.


- cikgu pakai pembaris kuning pjg.
Ade
pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
pgg pon kat situ.


- bulu ayam jd ramping krn sering
dijadikan rotan.


- time pendidikan seni, lukis sume boleh
tp bile time kaler sume hampeh.
ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj
la, ape la...

- main game 2D.
super contra, super
mario, street fighter, sume pakai tape.


- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole
tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.


- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang.

Tora pon best gak.
Beli se mata2 nak
mainan, coklat die x mkn pon.


- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die
kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,
Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.


jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x
smpt lyn bende2 ni..asyik ngadap tv n ps..
kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg
permanent.
huhu~

ni la baru zaman kita kawan2

Jumaat, 11 Mac 2011

salah ke?

Salah ke? saya mtk sesuatu yg dh lma sya x dpt...mtk awk tunaikan.....ckit je kan...hmm..x mtk dh lps nie..x nk tnya dah..x nk mtk dh ap2 pun..except awk yg mtk dlu...   :-(..mood sedih nie skrg..mcm nk gigit telinga ja skrg. Biar putus..hahahah..by the way...sya x mrh sgt  pn.puas hti dpt jwpn td..thnks a lot....a lot.... a lot....tgok sya syum nie....


BESAR PUNYA!!!!Hmm sya trgin sangat-sangat skrng nie.....

Aku n KAtering

Seronok g mkn ngn kwn2...sja suport diaorng smua kan...

Bun yang gebu...
sup yg tak sesuai dgn jiwa aku..aku tgok gee telan smcm ja..hahaha..aku ja yg x lalu


 Jus kiwi..x hbs pun aku mnum...


time nie aku tgh msg ngn Pak Lan...tersengeh sengeh mcm kerang busuk ja..huh



Rabu, 9 Mac 2011

GA- GIVE AWAY

Saya telah di tag oleh kawan saya..iaitu housemate ku.. Cik Inang....Hmm best kan kalau menang..baru2 nie kawan sya mnang contest..sya  pun nak gak kalau leh..bestnye kalau menang...walaupun saguhati..nie 1 pghrgaan tau..hehehe...Saya dah merisik blog RADHATUL JANNAH rupanya sempena anniversary dia..Tahniah dari saye...hehehe


Syaratnya mudah:
1.  Buat satu entry mengenai GA ini.
2.  Copy gambar di atas dan letak di sidebar anda selama GA ini berlangsung. (Kalau tak letak, penyertaan anda terbatal)..






 OK DONE!...
3.  Tag tiga orang kawan anda.
4.  Tinggalkan link anda di dalam kotak komen untuk kakpah datang melawat.
5.  Terbuka kepada sesiapa sahaja yang datang menjenguk di sini.

Itu saja.



Saya tag 3 orang kawan saya....





ok DONE DONE DONE...hip hip hooray..hip hip hooray...


Tarikh tutup GA adalah pada 12 Mac 2011

Jumaat, 4 Mac 2011

CINTA IBARAT WHAT???







Cinta sekarang ibarat kemaksiatan..btul tak statement aku nie...(wlupun x smua..tp kbanyakkannya la kan)..pegang cni pegang sna..what the heyy!!...bla nk mtk ptus mula la rsa brslah..yg laki rasa brsalah..yg pmpuan lak tkut..tkut x dak sapa nak lagi dkt dia..ringan-ringan konon blum lagi yg dh tergadai...pastu nangis...ap pun x dpt...pdan muka!!


laki kalau syg bukan dgn sntuhan rsanya..ptutnya melindungi yg perempuan..kdg2 lelaki tu yg ajr aweknya wat gtu wat g nie..ish ish ish..dunia semata-mata..(AWAK SYG SYA?? APA BUKTINYA..CUPP!! NAH AMK KAU 1 CIUMAN, NAK BUKTI SGT, KAN DH DPT) xyah tanya len kali..kalau dia syg dh lma dia masuk meminang..hahahaha..lgipun kita bkn tuhan boleh tau sapa jdoh kita..hati-hati la..jgn dh terjebak..bila dah terjebak mungkin anda akn jdi sprti diatas...toink!toink!toink!


sapa-sapa yg pernah buat tu..cpt2 la  bukak minda bukak otak..jgn ltk otk anda di lutut lagi...anda ad masa dpn yg cerah..ceewah...cpt2 la bertaubat..kita bukan tau mati bla..mbr kwn aku mati eksiden time tgh 'rngn-ringan' ngn pakwe dia dlm keta (wat smbil bawak keta)..tgh stiim kan..tetibe ada selekoh..hmm meninggal yg perempuan tu..yg lelaki skrg dh  gila..smua org pelik knapa eksiden dkt tmpt sunyi??? agk2 korang kenapa??family perempuan tu mengamuk nak bunuh lelaki tu..esbanarnya bkan slah lelaki tu sorg..tp dua-dua dh tumbuh tanduk..ikut syaitan kan..sbb tu org x bg berdua-duaan  cik kak en abg..tkut jd g nie la..mati katak ja....nak?nak?


aku nie pn bukan baik sgt..nakal gak..tp bagi peringatan dkt kwan2 aku smua..tolong insaf..baca quran banyak2 solat banyak2..x rugi pun..pahala yg kita dpt nanti...bertaubatla sebelum terlambat..x pegang pun boleh bercinta gak..x dk maslah pun...lagi mnis rasanya.. 


p/s : peringatan kpada semua makhluk di dunia ini yg beragama Islam termasuk aku...MAJULAH ISLAM DEMI ALLAH SWT.. AMIINNNN.............








HA NI AKU NAK SYER VIRUS COMOLOT...HAHAHA



KISSING DISEASE? Yup! Sejenis penyakit yang sudah lama ditemui dan aktif menular dan selalunya aktif menyerang para REMAJA.. Yeah, REMAJA!


KENAPA REMAJA?

Sebab, time nilah remaja mula aktif melakukan kegiatan bercium-cium ni. Bila tanya depa awat cium, depa kata inilah budaya orang couple. Ceyh! Couplelah konon. Piiiiiiirraahhh!

Hurrmm, Mengikut rekod, ia kerap menyerang remaja perempuan yang berumur di antara 14 hingga 16 tahun, manakala remaja lelaki plak dalam lingkungan 16 hingga 18 tahun atau secara averagenya diantara 15 hingga 20 tahun. Kenapa? Sebab time nilah hormon miang nak cuba itu dan ini sedang merasuk diri depa.
Hormon gatai terlebih di usia nii.. ;)


MACAM MANA BOLEH BERLAKU?


Penyakit yang disebut mononucleosis ni disebabkan oleh virus Cytomegalo. Biasalah, dalam rongga mulut kita kan ada banyak bakteria. Itu tak kira lagi bakteria dalam mulut orang2 yang tak suka gosok gigi, yucks!

Apa2 pun, tak semua bakteria ni jahat, ada jugak bakteria yang hidup secara baik dan memberikan sesuatu yang manfaat kepada kita. Tetapi untuk bakteria yang dinamakan Cytomegalo ni, ia merupakan bakteria perosak dan menyebabkan kissing disease. Bila bercium jer, automatik pasangan mereka juga akan terima penyakit ni. Rasakan! Kata nak hidup semati kan, so rasala penyakit tu sama2 ok.. Barula romantik, HAHA. 



APA GEJALANYA? BAHAYA TAK PENYAKIT NI?


Gejalanya memangla tak terok mana pun. Sama macam serangan flu biasa, demam, radang di bahagian kerongkong, sengal2 dan badan rasa tak bermaya. Kesannya agak ringan, sampaikan orang yang kena penyakit ni tak tahu pun depa ni penghidap virus ni.

Namun, hati dan limpa akan membengkak dan serangan flu yang terjadi lebih lama sehingga 2 minggu. Memanglah serangan virus ni tak sampai ke peringkat kronik tapi kebelakangan ni, virus ni skang berpotensi menimbulkan kerosakan kepada pembuluh darah koroner, seterusnya boleh menyebabkan penyakit jantung koroner.
 Ada bran? ahaks!


Oo.. APA LAGI EK?


Haa, satu lagi fakta yang hangpa semua wajib taw ialah selain virus Cytomegalo ni, ada 5 lagi virus yang berpotensi menular melalui ciuman iaitu virus Epstein Barr, Herpes 6, Hepatitis, HIV serta Toxoplasma. Kalaw terkena virus2 yang lain tu, kira okay lagi la.. Tapi kalaw terkena HIV, kes naya tuuu.







Khamis, 3 Mac 2011

MY NAME IS ASMAWATI BT HAJI SHAARI


Assalamualaikum..hri nie nak wat biaodata skit...sapa saye? saye yg brnama asmawati bt hj shaari..ibu sya bernama Che Puan Bt Darus..ok ok sya tau nama mak sya pelik ckit..nak wat cmna atuk sya yg bg..ok what..sntiasa muda kan kan..sya ad seorang kakak..dan 5 abg..tolak 1 tggl 4..sebab abg sya yg ke-5 dh mnggal..so kmi smua 6 org la..sya yg bongsu..sya x mnja k cuma dimanjai je...

rekod yg prnh sya lakukan slma lbh 24 tahun hdup:

1- tak mkn slma smggu..hnya mnum air..hdup je g..cuma lembik la..

2- prnh termnum water kale guna straw..(tme nie kna pekena ngn mbr2 aku..hampeh tul bla ingt blk kna pksa mnum water kale..ni kes buli la nie)

3- prnah terlupa nk pki baju sek msa nk g sekolah.tme nie darjah 4 kot..aku pki kain kurung ngan singlet je pastu pki tudung. nak naik beskal dah. tetibe rsa sejuk smcm..rupanya aku x pki baju sekolah..hahaahh...lwk igt blk...

4- naik basikal g sekolah tnpa sedar..rupa-rupanya beg sek trjatuh tgh jalan..x sdar lak tu..pth blk kutip beg tu..nmpk sgt mengntuknya aku nie...hehehe

5- dlu masa kcik2 tersangatla ligat aku nie..mcm tomboi gk la..abg2 aku x suka aku sbb prangai mcm 'jantan'..lgi kwn yg aku buli tu x menangis lagi tu aku x nak blk umah..hahah...dh kwin dh kwn2 aku..tp skrg dh trbkti prmpuan..kan kan kan..x kn aku pki tdung nmpk mcm laki lg kot..nmpk sgt nipunye...

yg tu je buat msa skrg..aku pn dh x ingt lupa dh..k..hbis da......

Rabu, 2 Mac 2011

KELIRU

Kalau kita rasa mcm org tu buat tak tau kt kita?mcm x peduli je? mcm nak jauhkan dri je? knapa ek?? dia mrh ke? kta ad wt slh ke? ke dia yg wat slh sbnrnya? knapa? knapa?....oit! aku ad wat slh dkt hang ka!  kalau ad gtau la aku..tak pyh la wat gtu kan..nie la mslh manusia nie..sokmo jiwa kacau...beta amt x pham..( aku pn kdg2 jiwa kacau gak...( _____  )  susah nak scan jiwa org nie..Allah ja tau kan..kita nie skdr manusia..hmmmm

.........................................................
..........................................................
..........................................................
...........................................................


Kenapa aku letak pic nie? ntah sja ja....nak tnjuk mcm nie ke jiwa kita..?? ad butir-butir halus..penuh dgn tnda tnya..yg belum tntu betul atau tak....aduh! sgt tensyen..tido je la... :-)

Sabtu, 26 Februari 2011

Saya sayang dia..apa orang nak ckap..cakap la...orang lain tak faham kan kan kan...

really luv...
really miss...
really care...

Allah ada dengan kami berdua...aku yakin Ya Allah...saya nak awak bertahan...bertahan kuat-kuat...
kita mesti lawan...insyaallah...
kuatkan kami...
tolong bantu kami Ya Allah

Khamis, 17 Februari 2011

Contest Senyum Paling Ceria


Contest ni dari CIK NAMEEok utk contest ni..syarat2nya ialah:

1. Follow blog CIK NAMEE ini untuk sentiasa update dengan perkembangan contest ini.
-YUP-


2.Buat satu entry yang bertajuk Contest Senyum Paling Ceria. 
-YUP-


3.Kemudian letak lah banner contest ni kat sidebar sekali 
-DONE-.


4.Letak banner di atas di dalam entry anda dan link kan terus ke entry contest ni

-DONE-


5.Muat naik gambar dan ceritakan mengapa anda gembira di dalam gambar tersebut
-ALSO DONE-
.

6.Dan jangan lupa letakkan link anda di ruangan comment :) 
-ABSOLUTELY DONE-


GAMBAR YANG DIPERTARUHKAN...JENG JENG JENG.....


Kenapa sya hepi sangt?? anda boleh tgok sndiri..sebab saya ad bersama dgn mak saya..tiap kali cuti sem nie la keja saya ye..mengusik mak saya..pic ni time hari raya...best sgt sebab dpt brsama org trsyang dan mampu buatkan mak saya jd mcm nie..hahaahh


 ni saya dan my nephew..  cik izani  .masa rya thun lpas..msa nie sya bru lpas kena cmpak..sgt teruk muka..parut je...tp sya tetap hepi..msa nie rasanya sya tersangat la 'sihat'..sla lht gmbr dlu dn skrg sya..trsangatla sihat walepat liat...lalalalala




7.Akhir sekali, tag 3 orang rakan blogger anda and make sure mereka tahu yeah ;)..ok saya nak tag mereka yg berkenaan

1. Baby
2. yunie